MENIU

Steaua, nouă antrenori în ultimii cinci ani!

Foto: NewsIn

Demisia lui Marius Lăcătuş a consemnat a noua schimbare de antrenor făcută de Steaua în ultimii cinci ani, perioadă în care cei mai longevivi au fost Lăcătuş şi Olăroiu, cu câte 18 luni petrecute pe banca roş-albaştrilor.

După plecarea lui Victor Piţurcă de la Steaua, produsă în vara lui 2004 în urma unui conflict cu patronul Gigi Becali, pe banca roş-albaştrilor s-au perindat 8 antrenori. De altfel, Piţurcă este cel mai longeviv antrenor al Stelei din ultimii 10 ani, el stând pe banca echipei timp de 4 ani şi jumătate, între decembrie 1999-iunie 2004, cu o pauză de câteva luni (iulie-octombrie 2002), când roş-albaştrii au fost pregătiţi de Cosmin Olăroiu.

Primul dintre cei opt a fost Walter Zenga, care a preluat echipa în iulie 2004 şi a plecat în mai 2005, cu 3 etape înainte de finalul sezonului, după o înfrângere în faţa lui FC Naţional, scor 0-1. În locul său a fost numit Dumitru Dumitriu, care s-a ocupat de echipă în cele trei etape, reuşind să câştige titlul de campioană, dar această performanţă nu l-a menţinut în funcţie şi în continuare, fiind înlocuit după un conflict cu vărul finanţatorului, Virgil Becali.

Din vara lui 2005 până în luna decembrie, antrenorul echipei a fost ucraineanul Oleg Protasov, care a plecat la Dnepr Dnepropetrovsk, lăsându-i pe roş-albaştri pe primul loc în clasament.

Succesorul lui Protasov a fost Cosmin Olăroiu, care a antrenat Steaua în perioada decembrie 2005-iunie 2007, când a plecat la Al-Hilal. În această perioadă, roş-albaştrii au câştigat un titlu de campioană şi au ajuns până în semifinalele Cupei UEFA.

Gheorghe Hagi a preluat echipa în luna iunie a anului 2007, dar nu a pregătit-o decât 3 luni, până în septembrie, când şi-a dat demisia fiind deranjat de criticile frecvente ale lui Gigi Becali făcute în public.

După Hagi, interimatul a fost asigurat de secundul italian Massimo Pedrazzini pentru o lună, până în octombrie, când Lăcătuş a fost adus la echipă după o înfrângere în faţa ultimei clasate în Liga I, Universitatea Cluj. Fostul număr 7 al roş-albaştrilor a antrenat Steaua timp de un an, până în octombrie 2008, când şi-a dat demisia după meciul cu Olympique Lyon, scor 3-5, din grupele Ligii Campionilor. Lăcătuş a fost determinat să plece, la fel ca şi Hagi, de faptul că a fost criticat public de patron.

Pe banca Stelei a fost instalat apoi Dorinel Munteanu, care nu a stat decât două luni, până în decembrie, perioadă în care a reuşit o singură victorie, 1-0 cu Unirea Urziceni, lăsând echipa pe locul 4 în clasament.

În decembrie 2008, Lăcătuş a revenit în funcţia de antrenor, pe care a deţinut-o până duminică, 17 mai, când şi-a dat din nou demisia, în urma unei discuţii cu Becali. Ultimul său meci a consemnat prima înfrângere pe teren propriu, în campionat, după 2 ani, 1-2 cu Rapid, care a dus echipa pe locul 7 în clasament, în afara locurilor care asigură participarea în cupele europene.

În ultimele trei etape ale acestui sezon, de echipă se va ocupa Massimo Pedrazzini.
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I antrenor