MENIU

Steaua a debutat cu o victorie în Liga Europa: 2-0 cu ungurii de la Ujpest. VEZI GALERIE FOTO!

Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn

Steaua a păşit cu dreptul pe drumul său european în acest sezon. La primul meci oficial sub comanda lui Cristiano Bergodi, "roş-albaştrii" s-au impus joi, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa ungurilor de la Ujpest, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa şi au făcut un pas important spre calificare. Returul se va disputa pe 23 iulie, în Ungaria.

După o primă repriză în care a dominat clar şi şi-a trecut în cont mai multe ocazii de gol, dar pe care a încheiat-o în inferioritate numerică, după ce Kapetanos a fost eliminat (42), Steaua a deschis scorul în primele secunde ale reprizei a doua, prin Romeo Surdu. Jucătorul revenit în această vară de la FC Braşov a marcat din interiorul careului, după o fază lucrată de Bogdan Stancu.

În minutul 72, rolurile s-au inversat. Surdu a ajuns în rol de servant, după ce a fost angajat foarte bine de Petre Marin, şi i-a pasat la şase metri lui Bogdan Stancu, care a dublat avantajul Stelei.

În acest meci, Bergodi a surprins prin titularizarea tinerilor Ninu, Onicaş şi Ochiroşii, dar mai ales prin alegerea lui Tătăruşanu pentru postul de portar. La primul meci oficial din acest sezon, "roş-albaştrii" au practicat un joc în viteză, ceva mai combinativ decât în sezonul trecut. Toja a fost folosit din nou în centrul liniei mediene şi a făcut un joc bun, sprijinind foarte mult apărarea.

La Steaua a redebutat Romeo Surdu, iar Tătăruşanu, Onicaş şi Ninu şi-au făcut debutul în cupele europene.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL STEAUA - UJPEST, SCOR 2-0!

Caseta tehnică:

STEAUA - UJPEST 2-0 (Surdu 46, B. Stancu 72)

Steaua: Tătăruşanu - Ninu, Goian, Ghionea, P. Marin - Szekely, Onicaş, Toja (A. Ionescu 83), Ochiroşii (B. Stancu 46) - Surdu (Grzelak 88), Kapetanos. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Ujpest: Balajcza - Vermes, Vasko, Korcsmar, Pollak - Dudics, Sandor, Stokes, Lambulics - Kabat, Rajcsi (Tisza 81). Antrenor: Willie McStay.

Arbitri: Michael Koukoukakis - Dimitris Bozatzidis, Dimitris Saraidaris (Grecia)

Cartonaşe galbene: Ochiroşii 35, Goian 59, Toja 62, P. Marin 69 / Kabat 23, Korcsmar 34, 54, Pollak 44

Cartonaşe roşii: Kapetanos 42 / Korcsmar 54

Stadion: Steaua; Spectatori: 19.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Steaua - Ujpest, scor 2-0.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga Europa Ujpest