MENIU

Stănişoară îi răspunde lui Antonescu şi spune că MApN nu e implicat în contractul cu explozibili

Foto: NewsIn

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a precizat, miercuri, ca răspuns la solicitarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, că MApN nu are nicio implicare în contractele de delaborare de muniţie derulate de Uzina Mecanică Băbeni cu firme, se arată într-un comunicat.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră de a clarifica public dacă Ministerul Apărării Naţionale avea cunoştinţă de operaţiunile de delaborare de muniţie derulate de S.C. Uzina Mecanică Băbeni S.A., în cadrul unor contracte încheiate cu alţi operatori economici, vă fac cunoscut faptul că M.Ap.N. nu are nicio implicare în aceste contracte", se arată în comunicatul semnat de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că, în calitate de preşedinte al PNL, de senator, a adresat cereri oficiale unor instituţii ale statului român pentru a primi răspunsuri la acuzaţii formulate în aceste materiale, menţionând că se adresează ministrului Justiţiei, ministrului de Interne şi ministrului Afacerilor Externe. "În toate aceste privinţe, eu cred că instituţiile statului român trebuie să dea răspunsuri imediate şi clare, în care să asume responsabilitatea, pentru ca opinia publică internă şi internaţională să ştie cum au stat lucrurile. Dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu, noi nu putem afla decât de la instituţiile care asumă responsabilitatea în momentul în care afirmă ceva", a afirmat Antonescu.

Preşedintele liberal a menţionat că, dacă nu sunt aduse clarificări până la începutul sesiunii parlamentare, liderii grupurilor parlamentare ale PNL vor iniţia demersuri ca aceste acuzaţii să fie cercetate de comisiile parlamentare - Comisia pentru apărare şi ordine publică, Comisia de supraveghere a SRI, Comisia de supraveghere a SIE.

O solicitare similară, privind clarificări din partea instituţiilor statului, a fost formulată luni de PSD. Dacă PNL va cere comisie de anchetă pentru Mircea Băsescu, şi PSD va discuta acest lucru în interiorul formaţiunii, a declarat luni secretarul executiv al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, care a adăugat că social-democraţii cer instituţiilor statului "să facă lumină în acest caz".