MENIU

Smuda acuză starea gazonului pe de stadionul Legia după înfrângerea cu România

Foto: i.eurosport.pl

Selecţionerul Poloniei, Franz Smuda, a declarat, sâmbătă, după amicalul cu România, scor 0-1, că este mulţumit de atitudinea arătată de jucătorii săi şi consideră că starea gazonului de pe stadionul Legia a fost decisivă în stabilirea rezultatului final, informează presa poloneză.

"Acesta a fost doar primul meci la echipa naţională şi nu pot spune că sunt mulţumit de debut. Nu am început chiar aşa cum mi-am dorit, dar, de multe ori, ce începe rău se termină foarte bine. Ştiu ce poate echipa, dar ştiu şi unde trebuie să mai lucrăm pentru a ne îmbunătăţi jocul. Toată lumea a văzut că jucătorii s-au dăruit şi au vrut foarte mult să învingă, iar asta e cel mai important. Pe final, chiar am avut şanse să marcăm, dar a fost foarte greu din cauza terenului foarte prost", a spus Smuda.

Tehnicianul a afirmat că debutul său a fost unul trist, dar speră ca în viitor lucrurile să meargă mult mai bine pentru polonezi: "Nu vreau să mă plâng, dar am avut de suferit din cauza gazonului. Au fost multe situaţii bune pentru noi, dar jucătorii trebuiau să fie foarte atenţi la controlul balonului care sărea în toate părţile. Ce e de reţinut după debutul meu? Doar gazonul prost. Chiar şi în condiţiile date, jucătorii au încercat să joace cât mai bine şi să intre în multe combinaţii, dar în acelaşi timp toţi am fost foarte atenţi şi la adversar. Sunt optimist şi nu vrea să mă plâng. Sunt sigur că la următorul joc, cel cu Canada, ne vom descurca mult mai bine".

Presa poloneză notează că naţionala României a jucat mult mai bine decât Polonia şi chiar a reuşit să fie tehnică pe un teren foarte prost, care semăna mai mult mult cu un "ogor pentru plantat cartofi". Deasemenea, ziariştii polonezi scriu că debutul lui Smuda la echipa naţională nu a fost cel scontat, selecţionerul nu a avut timp "să facă minuni la prima reprezentativă", dar speră ca jocul să se îmbunătăţească vizibil în vederea Campionatul European din 2012, pe care Polonia îl va găzdui împreună cu Ucraina.

Echipa naţională a României s-a impus, sâmbătă, în deplasare, în faţa Poloniei, scor 1-0, într-un joc amical disputat pe stadionul Legia din Varşovia, acesta fiind ultimul meci al tricolorilor din acest an. Singurul gol al partidei a fost marcat de atacantul Daniel Niculae, la revenirea acestuia la naţională după o pauză de peste un an.
Mai multe articole despre:
România Polonia amical