MENIU

Sindicatele nu aprobă adoptarea pachetului de legi din educaţie prin asumarea răspunderii guvernului

Foto: RTV
Sindicaliştii din educaţie prezenţi la dezbaterea de astăzi din Parlament, au adus argumente împotriva asumării răspunderii guvernului

Sindicaliştii din educaţie prezenţi la dezbaterea de marţi din Parlament, au adus argumente împotriva asumării răspunderii guvernului pe pachetul legislativ iniţiat de Ecaterina Andronescu, propunând o dezbatere parlamentară prin care codul să fie corectat şi ajustat.

"Vrem ca pachetul de legi să fie dezbătut în Parlament, este vorba despre o lege importantă, la care am lucrat îndelung", a justificat preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

Pe de altă parte, secretarul general al FEN a spus că perioada de două săptămâni pusă la dispoziţie pentru dezbaterea codului educaţiei nu este suficientă. Mai mult, "reformă fără bani nu se poate", au susţinut sindicaliştii, prin vocea preşedintelui onorific Alma Mater, Răzvan Bobulescu.

Premierul Emil Boc a anunţat, la începutul săptămânii, că Executivul îşi va asuma răspunderea pentru legile învăţământului pe 2 septembrie.
Preşedintele Traian Băsescu a felicitat, marţi, executivul pentru decizia de "a-şi asuma răspunderea pe un text care va fi discutat cu toţi semnatarii Pactului şi cu toţi cei prezenţi în sală". De la dezbaterea publică pe marginea proiectelor de reformă a educaţiei lipsesc reprezentanţii PNL, care au acuzat Guvernul că nu şi-a asumat organizarea dezbaterii.

Pachetul de legi pe educaţie a fost conceput, definitivat şi asumat sub coordonarea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, de către reprezentanţii ministerului, ai federaţiilor sindicale din învăţământ, ai federaţiilor studenţeşti şi de părinţi, precum şi de reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor şi ai comunităţii academice.

Vezi proiectele pe educaţie: cel al Comisiei Miclea şi cel al ministrului Andronescu.

Mai multe articole despre:
parlament sindicalişti educaţie Alma Mater