MENIU

Sindicaliştii de căile ferate au firme care fac afaceri de milioane cu CFR. Cum comentaţi?

Foto: flickr.com/

Militează pentru drepturile salariaţilor CFR, dar în acelaşi timp fac afaceri directe cu această companie. Vorbim despre sindicaliştii din CFR, despre ale căror firme presa a relatat că au făcut afaceri de milioane de lei în ultimii ani cu CFR-ul.

Presa a relatat că firmele sindicaliştilor au derulat contracte de milioane de lei cu firmele desprinse din CFR.

Aceste societăţi au livrat, printre altele, CFR-ului pastă de dinţi, săpun, au prestat servicii de curăţenie sau au reparat locomotive. De exemplu, jurnaliştii au scris că Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă din Cluj a încheiat contracte de salubrizare în valoare de de peste un milion 200 de mii de lei. Tot de peste un milion de lei a fost şi contractul încheiat între CFR şi Sindicatul Mecanicilor şi Reparatorilor din Depoul CF Braşov, prin societatea Slidep Serv SRL.

Tot pentru servicii de curăţenie, Federaţia Transportatorilor Feroviari din România, prin firma Salub Selc SRL Craiova, a încheiat, în 2005, cu CFR-ul un contract de peste 330 de mii de lei.

Şi familiile sindicaliştilor au intrat în afaceri cu CFR-ul. Fiul preşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a derulat mai multe contracte pentru curăţenie şi întreţinere a centralelor termice din CFR.

Citeşte şi Jafurile de la CFR care au adus căile ferate în paragină: află cine a profitat de compania de stat