MENIU

Selecţionata ideală a fotbaliştilor trecuţi de 35 de ani ar avea şanse la Mondiale

Foto: skysports.com

Un unsprezece al "pensionarilor" care joacă încă fotbal îi are ca atacanţi pe Pippo Inzaghi şi Rivaldo, iar portar este Van der Saar.

Pe un fond de critici cum că o echipă naţională nu se poate reconstrui cu jucători de peste 30 de ani, există suficiente exemple de fotbalişti pentru care nu există limită de vârstă în a juca fotbal la înalt nivel.

În trecutul apropiat, România a punctat la acest capitol prin Bogdan Stelea şi Dorinel Munteanu, iar trecutul apropiat ni-l relevă încă pe Petre Marin ca titular pe postul de fundaş stânga al Stelei.

La nivel internaţional exemplele sunt atât de multe încât ele pot fi filtrate până într-acolo încât să rămână o selecţionată foarte competitivă. Site-ul theoffside.com a alcătuit o astfel de reprezentativă a fotbaliştilor trecuţi de 35 de ani, în care cei mai tineri fotbalişti sunt mijlocaşii de bandă.

Inutil să mai spunem că o astfel de echipă ar mătura pe jos cu actuala naţională a României, ea având chiar şanse să se califice la Mondiale.

ECHIPA "BĂTRÂNILOR"

Edwin van der Saar (Manchester United - 38 ani) - Javier Zanetti (Inter Milano - 36 ani), Fabio Cannavaro (Juventus - 36 ani), Sami Hyypia (Bayer Leverkusen - 36 ani), Roberto Carlos (Fenerbahce - 36 ani) - Robert Pires (Villarreal - 35 ani), Claude Makelele (PSG - 36 ani), Ze Roberto (Hamburg SV - 35 ani), Ryan Giggs (Manchester United - 35 ani) - Filippo Inzaghi (AC Milan - 36 ani), Rivaldo (Bunyadkor - 37 ani).

Mai multe articole despre:
Dorinel Munteanu Bogdan Stelea Petre Marin Rivaldo