MENIU

Şefii locali din PD-L au sarcina să caute susţinători din Opoziţie

Foto: NewsIn

Racolarea cât mai multor parlamentari, primari şi chiar preşedinţi de consilii judeţene din Opoziţie care să susţină candidatura lui Traian Băsescu. Aceasta este, potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul zilei, sarcina pe care o au până la 23 octombrie şefii de organizaţii din cadrul PD-L.

Sunt vizaţi, pentru diversitate, unii membri PNŢCD şi mai mulţi conservatori. Cei mai importanţi în ecuaţia racolărilor, scrie Evenimentul zilei, sunt însă parlamentarii PSD şi PNL, sprijinul UDMR urmând să fie luat în calcul pentru turul al doilea.

În final, socotelile vor fi făcute de Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur.

În schimbul acestor susţineri, partidul scoate la mezat peste 1000 de posturi de directori de deconcentrate, plus o serie de funcţii de subprefect.

Potrivit ziarului Gândul, decizia a fost luată în şedinţa de joi a Colegiului Director, însă nu s-a avansat nicio cifră de "racolaţi". Tot fără cifre au aflat membrii PD-L şi despre ultimul sondaj. Liderilor din teritoriu li s-a spus doar că rezultatele sunt "bune", că Traian Băsescu va intra în turul 2 cu Mircea Geoană şi că procentele le vor afla individual, de la Vasile Blaga.

Mai multe articole despre:
alegeri UDMR PNL PSD Traian Băsescu vot parlamentar PD-L