MENIU

Secretarul general din Ministerul Mediului susţine că s-a făcut o economie de 65.000 de lei

Foto: NewsIn

Verginia Ştefănică, secretar general în Ministerul Mediului, a afimat că negocierea contractului cu Ars Advertising în funcţie de cursul de schimb de anul trecut a condus la o economie de 65.000 de lei

În cursul audierilor de la Comisia parlamentară de anchetă privind contractul cu Ars Advertising, secretarul general de la Ministerul Mediului a afirmat că acest contract a fost negociat la cursul de schimb dintre leu şi euro de anul trecut, de 3,6 euro, în loc de cursul actual de 4,2. Ştefănică a apreciat la 65.000 de lei economia făcută de către minister. În ceea ce priveşte observaţia deputatului PD-L Petru Călian, potrivit căruia contractul a fost încheiat pe 28 aprilie 2009, la o zi după ce a fost negociat, Ştefănică a afirmat că data primei negocieri cu Ars Advertising a fost 15 aprilie, negocierea finală având loc pe data de 27.

Gheorghe Ialomiţianu (PD-L) a solicitat reprezentantului Ministerului Mediului date privind recepţia lucrărilor şi documentele de plată ale contractului iniţial, din 2008, care a fost încheiat cu Ars Advertising, democrat-liberalul având dubii asupra modului în care a fost respectat contractul şi asupra bonităţii financiare a firmei. Vicepreşedintele Comisiei, Sulfina Barbu, i-a reproşat lui Ştefănică faptul că nu cunoaşte Ghidul solicitantului pe asistenţă tehnică pentru Programul Operaţional pe Mediu, deşi acesta este afişat pe site-ul instituţiei.

Firma ARS Advertising, care a incheiat contractul în valoare de 500.000 de euro cu Ministerul Mediului, se ocupă, în cadrul programului derulat de minister, doar de difuzarea materialelor publicitare pentru presa scrisă şi a spoturilor radio şi tv, au declarat reprezentanţii firmei.

"A fost o licitaţie, anul trecut, în luna octombrie, la care au participat mai multe agenţii, s-a făcut o atribuire, iar în momentul de faţă vorbim de o prelungire a contractului. Contractul iniţial a fost de aproximativ un milion de euro şi a fost suplimentat cu 50% din valoarea sa, ceea ce înseamnă aproximativ 500.000 de euro", a declarat pentru NewsIn Gabriel Marian Ştefănescu, acţionarul majoritar al firmei ARS Advertising.

Cei 500.000 de euro reprezintă banii pentru promovarea Axei 3 din Programul Operaţional Sectorial de Mediu, "care nu era gata la momentul la care Ministerul Mediului a făcut caietul de sarcini, ca să poată cere bani de la Uniunea Europeană pentru a face promovarea", a explicat Amalia Popeangă, client service director la ARS Advertising.

Proiectul Ministerului Mediului cuprinde cinci axe, cea de-a şasea fiind pentru partea de asistenţă tehnică, iar prin contract ARS Advertising a fost desemnată să distribuie materiale de promovare pentru patru axe, cea de-a cincea nefiind gata la momentul licitaţiei.

Mai multe articole despre:
Ministerul Mediului anchetă Ars Advertising