MENIU

Schumi determină migraţia de la Ferrari spre Mercedes

Tot mai mulţi oameni importanţi au părsit scuderia de la Maranello

Luca di Montezemolo nu se opune plecării lui Michael Schumacher la Mercedes, dar mai mulţi membrii ai scuderiei vor să se transfere la constructorul german.

Apele se tulbură la Maranello: unul dintre cei mai importanţi oameni din staff-ul scuderiei Ferrari ar putea părăsi echipa. Întoarcerea lui Michael Schumacher în Formula 1, anunţată în sezonul trecut sub steagul grupării italiene, ar putea avea loc în sezonul 2010, odată cu sosirea fostului pilot retras din circuit în 2006 la Mercedes.

\"E clar că dacă decide să meargă pe un alt drum înţelegerea noastră nu va mai fi validă. Nu poţi lucra în acelaşi timp pentru noi şi pentru competiţie.\" a declarat marţi, conform \"The First Post\", preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo.

Sezonul 2010 se anunţă unul al \"echipelor naţionale\": dacă va încheia înţelegerea cu Mercedes, Schumacher îl va avea drept coleg pe un alt german, Nico Rosberg. Unul dintre cei mai importanţi competitori este team-ul britanic McLaren, unde situaţia este similară: englezii Lewis Hamilton şi Jenson Button se vor alinia la start.