Satele ecologice ar putea fi răspunsul pentru salvarea pieţei imobiliare
O mică comunitate din Georgia ar putea avea răspunsul pentru viitorul pieţei imobiliare care a fost grav afectată de criza economică. Cu toate că pentru mulţi construcţia unor case noi şi a unor restaurante scumpe ar putea părea nebunească în acest moment, comunitatea Serenbe, din Georgia, înfloreşte chiar şi pe timp de criză.
Folosind reciclarea apei, staţii de compostare şi ferme organice, membrii comunităţii Serenbe nu numai că trăiesc ecologic, dar înfloresc din punct de vedere economic în timp ce restul Georgiei se chinuie să supravieţuiască crizei.
Fondatorii comunităţii, care au vândut deja patru case numai din ianuarie, sunt de părere că inovaţia ar putea fi răspunsul pentru salvarea pieţei imobiliare. În ultimii trei ani, comunitatea de la Serenbe a ajuns la 160 de rezidenţi, care urmăresc o calitate mai bună a vieţii şi, de ce nu, economii pe termen lung.
Membrii comunităţii se adună la restaurantul local, unde se folosesc numai legume cultivate în sere proprii, iar reciclarea a aproape tot ce se foloseşte aduce mari economii pentru rezidenţi.
În plus, cei care doresc să se mute la Serenbe caută pacea unui loc aflat în mijlocul naturii şi principiile după care a fost creată întreaga comunitate: mai puţin consum şi mai mult respect pentru natură.