MENIU

Sandu vrea ca licenţierea echipelor din cupele europene să fie făcută de UEFA

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că a solicitat ca procesul de licenţiere pentru echipele româneşti calificate în cupele europene să fie făcut de UEFA, în urma unor nereguli care au dus la sancţionarea FRF cu stoparea fondurilor alocate de forul continental.

"Am solicitat ca pentru următorii trei ani, cel puţin, licenţierea echipelor participante în cupele europene să fie făcută de UEFA, să vedem pe unde mai scot cămaşă tovarăşii conducători de la cluburi. O să vedem luni, în Comitetul Executiv, ce se va întâmpla cu această propunere. O să mai schimbăm unii membri ai Comisiilor, pentru că sunt prea apropiaţi de conducătorii cluburilor", a spus Mircea Sandu, la GSP TV.

În sezonul trecut, cinci dintre cele şase cluburi din România care au participat în cupele europene nu au îndeplinit toate condiţiile pentru obţinerea licenţei. Cu toate acestea, ele au primit licenţa din partea Direcţiei de Licenţe şi Afiliere din cadrul FRF, iar UEFA a decis ca FRF să nu mai primească bani pentru procesul de licenţiere. "Au greşit Comisiile şi vor plăti, la fel ca şi cluburile, pentru că o parte din aceşti bani se duceau la cluburi pentru întocmirea dosarului. Acest fapt este cea mai bună dovadă că preşedintele FRF nu se implică în activitatea Comisiilor", a punctat Sandu

"Riscăm ca procesul de licenţiere să fie făcut de UEFA în viitor", a răspuns Sandu atunci când a fost întrebat dacă echipele româneşti riscă să fie excluse din ediţia 2009/2010 a cupelor europene.

În ediţia 2008-2009 a cupelor europene au fost înscrise şase echipe, din România: CFR Cluj şi Steaua în Liga Campionilor, Rapid, Dinamo, FC Timişoara şi Unirea Urziceni, în Cupa UEFA. Directorul Direcţiei de Licenţe şi Afiliere din cadrul FRF, Viorel Duru, a anunţat, la sfârşitul lunii trecute, că doar CFR Cluj a avut un dosar perfect, celelalte cinci având probleme la capitolul financiar.