MENIU

Salariul primului preşedinte al UE va fi de 24.000 de euro pe lună

euro

Postul de preşedinte stabil al Consiliului European, mai apropiat de un mediator pentru un compromis între ţări decât de un adevărat preşedinte al Europei, a fost creat prin Tratatul de la Lisabona şi are ca scop să ofere mai multă vizibilitate UE pe scena internaţională. Pe listă figurează peste 20 de nume.

Salariul lunar al primului preşedinte UE, care urmează să fie desemnat de şefii de stat şi de guvern europeni, ce se vor reuni joi seara la un dineu de lucru la Bruxelles, va fi de 24.000 de euro net, a declarat o sursă din Consiliul UE pentru RIA Novosti.

Postul de preşedinte stabil al Consiliului European, mai apropiat de un mediator pentru un compromis între ţări decât de un adevărat preşedinte al Europei, a fost creat prin Tratatul de la Lisabona şi are ca scop să ofere mai multă vizibilitate UE pe scena internaţională.

Pe listă figurează peste 20 de nume. Deocamdată membrii UE nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte candidatura acestuia. Decizia va fi luată printr-o majoritate calificativă, ceea ce dă prioritate statelor mai mari din cadrul Uniunii, ce deţin mai multe voturi.