MENIU

S-a stabilit marele premiu la Loteria bonurilor fiscale. Un Audi A4 în Portugalia, la noi 54,8 lei

<p>Loteria bonurilor fiscale</p>

S-a stabilit câștigul "fabulos" pe care îl primesc românii norocoși după prima extragere la Loteria bonurilor fiscale - s-au anunțat 18.200 de câștigători, deci premiul cel mare se reduce la doar 54 de lei.

Numărul de cereri de revendicare a premiilor de la Loteria Bonurilor Fiscale a crescut la 18.215 până în data de 13 mai, e răspunsul Ministerului Finanţelor Publice la o solicitare Adevărul în acest sens.

În aceste condiţii, având în vedere că suma pusă la bătaie ca premiu pentru extragerea din 13 aprilie a fost de un milion de lei, iar banii se împart la câştigători, fiecare câştig în parte ar fi de 54,8 leiDesigur, cu condiţia ca toate cele 18.215 revendicări să fie şi valide.

Nu este de mirare în aceste condiții că Ministerul Finanțelor Publice a decis amânarea următoarei extrageri din Loteria bonurilor, programată inițial pentru luna mai, și instalarea unei celule de criză pentru găsirea unei soluții pentru viitorul loteriei.

Premiul de 54,8 lei, stabilit neintenționat de autoritățile de la București, contrastează cu alte premii care se dau în Europa laloteriile fiscale. În Portugalia, de exemplu, sunt 60 de extrageri anuale, iar marele premiu este un Audi A4. După jumatate de an de la introducerea loteriei, ministerul de Finante de la Lisabona a anunțat venituri suplimentare de 800 de milioane de euro.

Loteria Bonurilor Fiscale. Extragerile se amână cu o lună

Extragerea din mai pentru loteria bonurilor fiscale se amână cu o lună. Astfel, pentru lunile aprilie şi mai, extragerile vor avea loc în luna iunie

Deşi ar fi trebuit ca în trei zile Ministerul Finanţelor să anunţe bonurile câştigătoare din aprilie, surse guvernamentale au declarat pentru economica.net că vor mai fi extrageri abia în iunie.

Pentru a participa la loterie sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

La loteria bonurilor fiscale poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile, fiind eliminat pragul minim de vârstă de 18 ani. Astfel, în cadrul loteriei bonurilor fiscale se va extrage un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, precum şi data emiterii bonului.

În cazul în care o persoană are două sau mai multe bonuri câştigătoare la o extragere, va primi banii pentru toate bonurile câştigătoare.

Mai multe articole despre:
loteria bonurilor fiscale loteria bonurilor