MENIU

Rugby - Dinamoviştii suspendaţi după meciul cu Farul au primit drept de joc pentru derby-ul cu Steaua

Foto: NewsIn

Biroul federal al FRR, reunit marţi, a decis anularea sancţiunilor dictate în urma violenţelor produse la meciul Dinamo - Farul, pentru că naţionala avea nevoie de jucătorii suspendaţi, iar aceştia mai aveau doar o etapă de penitenţă, potrivit preşedintelui Alin Petrache. Astfel, jucătorii dinamovişti suspendaţi în urma incidentelor vor avea drept de joc la derby-ul cu Steaua, de sâmbătă.

Vicepreşedintele federaţiei, Aurelian Arghir, care este şi directorul sportiv al RC Farul, a declarat că a propus două amendamente. Primul prevedea ca recidiviştii să nu beneficieze de clemenţă şi a fost acceptat, drept pentru care jucătorul Curea îşi va ispăşi pedeapsa până la capăt. Cel de-al doilea amendament propus de Arghir prevedea ca toate sancţiunile să rămână în vigoare şi a fost respins.

Jucătorii care vor beneficia de anularea suspendărilor vor putea evolua chiar din etapa viitoare, astfel că dinamoviştii Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea şi Flavius Dobre, vor avea drept de joc în derby-ul cu Steaua, din etapa a 5-a a play-off-ului Diviziei Naţionale.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a salutat decizia biroului federal, declarându-se mulţumit de anularea pedepselor, mai ales că "era foarte mare nevoie de ei la echipa naţională".

Partida Dinamo - Farul Constanţa, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat, a fost întreruptă în minutul 6, la scorul de 3-0 în favoarea bucureştenilor, după ce oficialii grupării constănţene au decis retragerea echipei de pe teren din cauza violenţelor dintre jucători. În urma incidentelor, nouă sportivi au fost răniţi grav şi transportaţi la spital: şase de la Farul Constanţa şi trei de la Dinamo Bucureşti.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Rugby a dictat pe data de 13 aprilie 81 de etape suspendare şi a dat amenzi în valoare de 9.200 de lei, după bătaia iscată la meciul Dinamo-Farul.