MENIU

România va construi o nouă centrală nucleară şi o nouă hidrocentrală pe Dunăre

Foto: RTV

Până la sfârşitul anului, în România vor fi demarate lucrările de construcţie a două centrale noi de energie - una nucleară şi alta hidroenergetică. Declaraţia a fost făcută de ministrul economiei, Adriean Videanu, în cadrul unei dezbateri a Guvernului Privat organizată de Money Channel.

"Una din zonele zic eu unde s-a dovedit eficacitatea cercetării în România este zona nucleară. Şi aici vreau să vă spun că în toamnă vom începe construcţia unei noi centrale nucleare, dar de data aceasta de generaţia a treia, pentru că energia nucleară, la nivelul descoperirilor tehnologice de astăzi, este una dintre cele mai curate forme de energie", a spus Adriean Videanu.

România are potenţialul hidroenergetic, însă este valorificat doar pe jumătate, a mai spus Adriean Videanu. Aşa că, până la sfârşitul anului, va lua o decizie şi în privinţa construcţiei celei de-a doua hidrocentrale de pe Dunăre.

Cea mai eficace, la prima vedere ar fi cea de la Măcin, pentru că pe lângă rezolvarea problemei energetice rezolvă şi probleme de navigabilitate pe Dunăre.  Adriean Videanu a mai spus că are în vedere şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel încât să atragă investitori străini în zonele cu potenţial de energii regenerabile.