MENIU

Româncele au întrecut bărbaţii la... coma alcoolică, de Paşti

Foto: mirror.co.uk

Dacă vă închipuiaţi că bărbaţii sunt băutori neîntrecuţi, vă înşelaţi. Româncele încep să-i ajungă din urmă. Nu neapărat că beau foarte mult, dar după atâta post, la primele pahare de vin, organismul s-a dat peste cap. O spun medicii de la serviciile de urgenţă, care au constatat cu surprindere că anul acesta, numărul femeilor cu astfel de probleme a fost ceva mai mare decât cel al bărbaţilor.

"După ora două şi jumătate noaptea au venit comele alcoolice (...) Surprinzător pentru noi este că anul asta numărul femeilor l-a depăşit pe cel al bărbaţilor. Probabil că femeile au ţinut un post adevărat iar după împărtăşanie, când au început să bea, neobişnuite fiind, au trecut repede pragul de la bunădispunere la comă alcoolică", a declarat Andrei Gerogesu, şef UPU Spitalul Universitar.

Câteva mii de oameni au chemat salvarea în ultimele două zile în Bucuresti, pentru că au mâncat şi au băut cam mult. Aşa că Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a avut serios de lucru.

La Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, numărul pacienţilor care au venit la camera de gardă s-a dublat în ultimele 24 de ore.