MENIU

REZULTATE FINALE BAC. În ARAD nu a existat nicio medie de 10 înainte de contestaţii

REZULTATE BAC 2016 ARAD

REZULTATE FINALE BAC. Două licee din judeţul Arad nu au niciun candidat promovat la examenul de bacalaureat, iar alte câteva licee au rezultate foarte slabe, cu unu sau câţiva absolvenţi cu medii peste 6.00, în timp ce în judeţ niciun candidat nu a reuşit să obţină media zece. Sâmbătă, 16 iulie, pe edu.ro şi pe realitatea.net se anunţă notele după contestaţii! 

REZULTATE FINALE BAC. Conform rezultatelor de la examenul de bacalaureat publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) înainte de contestaţii, la două licee din Arad niciun candidat nu a promovat. Este vorba despre Liceul Special ”Sfânta Maria” Arad, unde au existat şase candidaţi, şi Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret” Arad, unde au existat patru candidaţi.

La alte câteva licee, numărul candidaţilor declaraţi reuşiţi este foarte mic. Astfel, la Liceul Tehnologic ”Vasile Juncu” Miniş, din 23 de candidaţi, doar unul a promovat, cu media 6,81.

Şi la Liceul Tehnologic ”Sava Brancovici” Ineu, din 15 candidaţi, doar unul a promovat, cu media 6,46.

La Colegiul Particular ”Vasile Goldiş” Arad, din 32 de candidaţi, şase au promovat, iar la Liceul Teoretic Cermei, din 31 de absolvenţi care au susţinut examenul, doar trei au fost declaraţi reuşiţi.

Alte exemple sunt Liceul Tehnologic ”Moga Voievod” Hălmagiu, cu trei absolvenţi reuşiţi din 18 care au susţinut bacalaureatul şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto ”Henri Coandă” Arad, cu patru reuşiţi din 15 candidaţi.

În judeţul Arad, nu a fost înregistrată nicio medie de zece. Cea mai mare medie a obţinut-o o absolventă de la Liceul Teologic Baptist ”Alexa Popovici” Arad, respectiv Ana Maria Perea - 9,95. În clasament, tânăra este urmată de patru absolvenţi cu media 9,93: Oriana Vanesa Arsenov, Alexandru Foitoş şi Raluca Ştefana Moş - Colegiul Naţional ”Moise Nicoară” Arad şi Claudia Andreea Varga – Colegiul Naţional ”Elena Ghiba Birta”. Acestea sun şi şcolile considerate cele mai bune din judeţ.

Rata de promovare la bacalaureat înainte de contestaţii este de 60,21 la sută în Arad, potrivit ISJ, mai mare decât în anii precedenţi. În 2014, a fost de 50,66%, iar anul trecut a fost de 59,88%.