MENIU

Realizarea brandului turistic al României va costa cel puţin 1.100.000 de euro

Foto: dtailed.com

Comisia de evaluare analizează cele 3 oferte depuse în etapa finală a licitaţiei pentru brandul turistic al României, cea mai mică ofertă financiară aparţinând asocierii THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres SA (894.970 euro, fără TVA), a anunţat MT.

"În urma deschiderii ofertelor, s-a constatat că toate cele trei companii au depus oferta tehnică şi au prezentat scrisoarea de garanţie în cuantumul solicitat de Ministerul Turismului, respectiv de 40.000 euro. Pentru fiecare participant în parte, s-a dat citire ofertei financiare şi s-a precizat numărul de pagini al ofertei tehnice", a anunţat luni Ministerul Turismului (MT).

Doar trei din cele 13 asocieri de companii înscrise iniţial în cursa pentru realizarea brandului turistic al României au ajuns în faza finală a competiţiei. Astfel, asocierea Saffron Brand Consultants SA - Brandient Consult SRL - Acacia Avenue Limited propune o ofertă financiară de 1.615.299 euro, fără TVA şi o ofertă tehnică de 32 de pagini, asocierea THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres SA vine cu o ofertă financiară de 894.970 euro, fără TVA, şi o ofertă tehnică de 80 de pagini, iar asocierea TBWA Bucuresti SRL - SC GFK Romania SRL, cu o ofertă financiară de 993.740 euro, fără TVA, şi o ofertă tehnică de 87 de pagini.

"În zilele următoare, Comisia de evaluare va analiza ofertele tehnice depuse, pentru a verifica dacă sunt în conformitate cu caietul de sarcini. Dintre ofertele declarate admisibile, câştigatoare va fi desemnată oferta cu cea mai mică valoare, conform criteriului de atribuire (preţul cel mai scăzut)", potrivit comunicatului MT.

În activitatea de evaluare a ofertelor, comisia beneficiază de consultanţă din partea experţilor externi cooptaţi: International Advertising Association, Uniunea Agenţiilor Publicitare din România şi Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice, a anunţat totodată ministerul.

În cadrul licitaţiei pentru realizarea brandului de turism al României, a avut loc la sediul Ministerului Turismului şedinţa de deschidere a ofertelor depuse de cele trei companii calificate după prima etapă a licitaţiei. La şedinţă au participat membrii comisiei de evaluare, reprezentanţi ai ofertanţilor observatori din partea Ministerului Finanţelor - UCVAP (Unitatea de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice).
Toţi cei trei ofertanţi au depus documentaţia înainte de data şi ora limită comunicate în invitaţia de participare, spun reprezentanţii MT.

În vederea realizării brandului de turism al României, Ministerul Turismului va contracta un pachet de servicii constând în:  elaborarea de studii pentru stabilirea imaginii curente a ţării noastre pe pieţele sursă de turism; determinarea avantajelor competitive ale României comparativ cu alte destinaţii; identificarea celei mai bune poziţionări a României ca destinaţie turistică; conceptualizare, creaţie şi design; linii directoare pentru implementare şi pentru strategia de comunicare.

România are alocat prin Programul Operaţional Regional (POR) două milioane de euro pentru realizarea brandului turistic.

Mai multe articole despre:
România Ministerul Turismului brand turistic