MENIU

Răzvan Lucescu spune că echipa sa este "arbitrul" care va decide câştigătoarea campionatului

Foto: NewsIn

Antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa se află în postura de a decide câştigătoarea campionatului, având în vedere că întâlneşte Dinamo şi FC Timişoara, ocupantele locurilor 2 şi 3 în clasament.

"Suntem conştienţi de situaţia din ultimele etape, de aşteptările şi interesul pentru meciul cu Dinamo, dar şi pentru jocul contra Timişoarei. Nu pot spune decât că e o adevărată plăcere să joci astfel de jocuri, ştiu ce înseamnă, sunt meciuri tari, frumoase, cu o atmosferă specială. Vreau să cred că şi băieţii au înţeles că nu te întâlneşti des cu astfel de ocazii, să poţi să fii arbitru la câştigarea unui campionat", a spus Răzvan Lucescu, care a adăugat că formaţia sa va juca cu Dinamo cu gândul la victorie, aşa cum procedează orice echipă profesionistă.

Tehnicianul a opinat că Dinamo va resimţi o presiune psihologică mai mare având în vedere contextul în care se va disputa meciul cu FC Braşov: "Pentru Dinamo e o presiune foarte mare. Un eventual eşec ar însemna ieşirea definitivă din lupta pentru titlu, după ce timp de un an au fost convinşi că îl vor câştiga, dar presiunea poate să-i şi motiveze. Se bat pentru un lucru mare, câştigarea titlului şi intrarea în grupele Ligii Campionilor".

Întrebat ce îi mai motivează pe jucătorii săi în acest final de campionat, Lucescu a precizat: "Există motivaţia dată de cele două jocuri importante. Trebuie să existe şi în minţile băieţilor acea dorinţă de a termina cât mai sus, pentru că, una e să fie pe 14 şi alta e să fie pe 7 sau chiar pe un loc care ar asigura calificarea într-o cupă europeană. O clasare cât mai sus înseamnă mai mulţi bani, care pot da o linişte pentru sezonul următor".

Antrenorul braşovenilor a salutat ideea ca meciurile importante din ultimele două etape să se dispute la aceeaşi oră: "Mi se pare o o idee corectă, ţinând cont de acest final destul de agitat. E bine că s-au gândit la aşa ceva pentru că se elimină orice speculaţie şi suspiciune".

În încheiere, Răzvan Lucescu a comentat şi declaraţia lui Mircea Rednic, care s-a arătat nemulţumit de faptul că nu fusese inclus pe lista posibililor selecţioneri: "Ce dacă a zis Rednic că sunt băiatul lui tata? Şi el are un tată, ca noi toţi. Astfel de prostii şi idioţenii trebuie să se termine. Numai lipsa de educaţie sau de respect te poate duce la astfel de declaraţii. Scopul nostru este altul, de a antrena, de a ne vedea de echipă, de relaţia cu jucătorii. Trebuie să avem şi un raport corect şi de respect faţă de adversari, pentru că numai aşa putem creşte".

Pentru meciul cu Dinamo, Lucescu nu se va putea baza pe Oros, suspendat, Buga şi Voicu accidentaţi. Va reveni însă Nae Constantin, care nu a avut drept de joc în ultima etapă.

FC Braşov va întâlni pe Dinamo, duminică, în deplasare, de la ora 20:30, într-un meci din etapa 33-a Ligii I.
Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Răzvan Lucescu FC Braşov etapa a 33-a