MENIU

Proprietarii din blocurile Capitalei nu mai vor firme în apartamente. Care e părerea ta?

Foto: RTV

Mai multe asociaţii de proprietari cer Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să emită o hotărâre prin care să interzică activitatea firmelor în apartamente de bloc, cu excepţia locuinţelor aflate la parter.

Proprietarii reclamă faptul că activitatea firmelor creează discuţii şi conflicte între cei care locuiesc şi cei care muncesc în bloc. O altă nemulţumire este aceea că firmele nu respectă hotărârile adunărilor generale ale asociaţiei de proprietari şi, de multe ori, sunt restanţiere la plata obligaţiilor.

Proprietarii mai acuză că, tot în apartamente de bloc, funcţionează firme care, în spatele activităţii declarate, se ocupă de prostituţie şi îşi racolează clienţii în urma promovării pe internet a unor servicii de masaj sau video-chat. Locatarii vecini cu apartamentele unde, teoretic, se practică astfel de activităţi se plâng de traficul aproape permanent în bloc, gălăgie şi scandaluri.

Pe de altă parte, asociaţiile de proprietari spun că multe firme practică evaziunea fiscală, nu contribuie la repararea unor defecţiuni ale instalaţiilor de la blocuri şi, mai mult, deteriorează bunurile proprietate comună.

Printre asociaţiile de proprietari care cer CGMB să interzică activitatea firmelor în apartamente se numără şi cea a locatarilor aflaţi într-un imobil de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, care, de altfel, le-au şi trimis consilierilor o notă privind această solicitare.