MENIU

Proiectul "Teatru în vitrină" a debutat joi, cu dramatizarea unei nuvele de Milan Kundera

Foto: www.bogdangrigore.ro

"Teatru în vitrină" a debutat joi, la ora 20.30, cu dramatizarea nuvelei "Falsul autostop" de Milan Kundera, care îi are ca protagonişti pe actorii Raluca Urea şi Ştefan Ruxanda.

Textul lui Kundera, lucid şi ironic în acelaşi timp, dezvăluie resorturile cotidiene ale relaţiei de cuplu. Invitatul special al spectacolului a fost Vlad Russo, senior editor la Editura Humanitas, traducător şi pasionat cititor al operei lui Kundera.

Inedita idee de a improviza scena de teatru în vitrina unei librării are ca finalitate întâlnirea publicului cu cartea, într-o formulă ce substituie lectura cu recitalul actoricesc. Un recital cel puţin promiţătormai ales că Urea şi Ruxanda sunt artişti formaţi la "şcoala" maestrului Dan Puric.

Spectacolul de joi a avut loc chiar la Librăria Humanitas Kretzulescu din Capitală - Calea Victoriei nr. 45, iar intrarea a fost liberă.

Următoarea reprezentaţie din seria "Teatru în vitrină" este programată pe 15 august, când va fi adus pe "scenă" un alt nume important al literaturii secolului XX, italianul Dino Buzzati.
Mai multe articole despre:
teatru Milan Kundera