MENIU

Procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în urma plângerilor PSD pe numele Sorinei Plăcintă

Foto: sansavranceana.ro

Parchetul General şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au închis toate dosarele constituite ca urmare a plângerilor făcute de PSD Vrancea împotriva Sorinei Plăcintă, care a fost acuzată de mită electorală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă, a declarat că la Galaţi au fost soluţionate trei dosare cu neînceperea urmăririi penale pentru lipsa elementelor constitutive. Potrivit aceleiaşi surse, alte opt dosare au fost declinate la Parchetul General pentru că Sorina Plăcintă dobândise între timp calitatea de senator.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Ramona Bulcu, a declarat, joi, că procurorii au finalizat demult aceste dosare, toate cu soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Era vorba despre 11 plângeri făcute pe numele actualului ministru, Cătălin Predoiu, potrivit lui Marcel Codiţă.

Acuzaţiile formulate vizau presupuse practici ilegale ale actualului ministru al Tineretului şi Sportului din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Surse politice locale spun, însă, că toate plângerile depuse de PSD Vrancea împotriva Sorinei Plăcintă au la bază conflictul mai vechi dintre aceasta şi baronul local Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea.