MENIU

PRM a semnat un acord cu PD-L pentru a forma majoritatea în Consiliul General al Capitalei

FOTO: RTV

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, cel care decide majoritatea, a semnat un acord cu PD-L-ul pentru a forma majoritatea în Consiliul General al Bucureştiului. Astfel, majoritatea va fi formată de PD-L, PRM şi PNG.

PD-L ŞI PRM au semnat un protocol de colaborare în Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin care o funcţie de viceprimar al municipiului Bucureşti va reveni peremistului Victor Iovici, au anunţat, marţi, reprezentanţii celor două partide.

Victor Iovici a spus că PRM a avut o ofertă şi din partea partidelor PSD şi PNL pentru a forma o nouă majoritate în consiliu, dar a ales altă variantă, cu PNG şi PD-L, având în vedere bunele relaţii pe care le-au avut la nivelul consiliului reprezentanţii celor două partide începând cu 2000. Iovici a mai spus că probabil a contat şi faptul că fostul preşedinte al PNG, Gigi Becali, a fost ales europarlamentar pe lista PRM.

Protocolul prevede şi realizarea a 16 proiecte comune precum crearea zonei metropolitane, eficientizarea activităţii RADET şi finalizarea în termen a stadionului Lia Manoliu.

Consilierii PD-L au reuşit, în urma negocierilor din weekend-ul trecut, să convingă PRM să se alăture democrat liberalilor şi PNG pentru a forma o nouă majoritate în CGMB, primind postul de viceprimar ocupat în prezent de Robert Ionescu (PNG), au declarat, pentru NewsIn, surse municipale.

Prin această cedare, PD-L îşi păstrează postul de viceprimar deţinut de Mircea Raicu şi reuşeşte să împiedice intenţia PSD de a forma o nouă majoritate în CGMB, alături de PNL şi PRM.

Pe 28 mai, surse apropiate democrat-liberalilor declarau că Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, care făcea parte din coaliţia PD-L-PNG, majoritară în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, este pe cale să se mute la PSD, negociind pentru funcţia de secretar general al organizaţiei Ilfov.

Potrivit surselor citate, Daniel Fuciu a plecat din PNG în PSD, primind o funcţie executivă la organizaţia PSD Ilfov.

Plecarea lui Fuciu a lăsat fără majoritate în consiliu coaliţia PD--L-PNG. PD-L deţine 24 de locuri în CGMB, PNG trei, în prezent, după plecarea lui Daniel Fuciu, PSD deţine 17 locuri (după venirea lui Fuciu), PNL opt locuri, iar PRM trei locuri.
Mai multe articole despre:
PRM PSD Bucureşti consilieri PNG PDL Consiliul General