MENIU

Principele Radu: Nu ştiu cum a ajuns numele meu pe lista colaboratorilor cu Securitatea

Principele Radu: Nu am colaborat niciodată cu Securitatea
foto: NewsIN

"Ştiu că numele meu apare pe lista colaboratorilor cu Securitatea, ştiu că sunt pe o listă, dar nu ştiu cum a ajuns numele meu acolo. Eu nu am colaborat niciodată cu Securitatea", a afirmat Principele Radu.

Principele Radu a negat orice legătură cu Securitatea.

"Vreau să se ştie clar că am refuzat orice colaborare cu Securitatea ", a afirmat Principele Radu.

Acesta leagă prezenţa numelui său pe lista posibililor colaboratori ai Securităţii de invitaţia pe care a primit-o de la un şef al Securităţii de la Iaşi în 1986, când trebuia să plece într-un turneu în Israel alături de Olga Tudorache şi Victor Rebengiuc. Principele a povestit că a fost invitat să colaboreze înainte de plecare, dar a refuzat, motiv pentru care plecarea a fost oprită şi deblocată apoi datorită numelor importante de pe afiş.

Principele Radu a mai făcut precizări legate şi de fondurile sale de campanie.

"Banii Casei Regale nu sunt ai mei, sunt ai Regelui Mihai, iar veniturile mele sunt foarte modeste şi nu voi participa cu fonduri proprii la campanie", a afirmat Principele Radu.

Printre altele, Principele Radu a adus lămuriri şi în ceea ce priveşte titulatura sa.

"În buletin apar ca Radu al României Duda, pentru că titulatura de Hohenzollern-Veringen este trecută în subsidiar de titulatura românească. Aşa este de 143 de ani. Aşadar la Cotroceni, oamenii pot să mi se adreseze cu

Principele Radu, în vârstă de 49 de ani, s-a născut la Iaşi, într-o familie de medici şi şi-a început cariera profesională pe scenă.

În 1984, a absolvit Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, însă rolul care i-a adus notorietate l-a jucat pe scena vieţii, zece ani mai târziu când a întâlnit-o pe Principesa Margareta.

Citeşte mai multe informaţii din biografia Principelui Radu.

Principele Radu: Nu am ieşit în faţa ţării să aduc paradisul promis de alţii la ieşirea din comunism

Principele Radu va candida la Preşedinţia României

Mai multe articole despre:
Securitate colaborare preşedinţie Principele Radu