MENIU

Principele Radu critică introducerea impozitului forfetar într-un moment de criză economică

Foto: NewsIn

Principele Radu a declarat joi că introducerea într-un moment nepotrivit din punct de vedere economic a unor reglementări fiscale restrictive, de tipul impozitului forfetar, îngreunează viaţa intreprinderilor mici şi reprezintă o greşeală a liderilor politici, de natură să agraveze criza în România.

Principele Radu, candidat la Preşedinţia României, a susţinut joi, în cadrul unei declaraţii de presă, că politicienii responsabili cu bunul mers al ţării au făcut patru greşeli-determinate de "iresponsabilitate, obtuzitate şi egoism"- care au agravat criza economică. Prima eroare identificată de Principele Radu este legată de incapacitatea liderilor politici de a lua în calcul prognozele şi de a face proiecţii corecte în domeniul economic. O altă greşeală a politicienilor este votarea unor legi în scop pur electoral, cele mai elocvente exemple în acest sens fiind cele legate de salariile profesorilor şi de pensii.

Principele a apreciat că introducerea impozitului forfetar, deşi o măsură în concordanţă cu realităţile româneşti, nu este potrivită într-un moment de criză, pentru că "îngreunează, dacă nu distruge, viaţa multor intreprinderi mici". O a patra eroare care a dus la adâncirea crizei ar fi "managementul politic clientelar al banilor publici".

De altfel, Principele Radu a criticat şi "parazitarea instituţiilor publice", aluzie la Ordonanţa guvernamentală privind deconcentratele. "Performanţa la nivelul administrativ, competenţa trebuie să crească, nu sa fie înlocuite de retorica politică şi de ambiţii personale", a apreciat Principele Radu.

Principele Radu a făcut un apel la responsabilitate şi corectitudine administrativă, arătând că, dacă nu se termină circul politicianist, "se va termina pâinea" pentru mulţi dintre români. "Nu este momentul serbarilor câmpenesti, al interminabilelor lansări electorale, nu este nici un motiv de petrecere", a pledat Principele Radu.