MENIU

Primul oraş alimentat numai cu energie solară va fi construit în Florida - GALERIE FOTO

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Următoarea comunitate din Florida nu este pentru pensionari, cei care frecventează cel mai des însoritul stat american, ci pentru iubitorii mediului. O companie din Florida va construi un oraş alimentat doar cu energie solară.

Oraşul, întins pe 17.000 de acri, se va afla lângă Fort Myers. Comunitatea va funcţiona pe un generator alimentat de soare, de 75 megawaţi, şi în valoare de 300 de milioane de dolari. Locuitorii vor putea să îşi monitorizeze singuri consumul de energie, printr-un sistem nou.

"Maşini electrice, capabile să se încarce cu energie în staţii speciale, vor merge pe străzile luminate seara de lămpi solare", spun creatorii proiectului.

Dacă totul merge potrivit planului, construcţia generatorului de energie va începe anul acesta, iar cea a oraşului, anul următor. Toate clădirile din oraş vor fi certificate potrivit standardelor Florida Green Building.

Comunitatea va conţine 19.500 de case şi aproape 2 milioane de metri pătraţi rezervaţi magazinelor şi afacerilor. Oraşul va avea peste 8.000 de acri de străzi pline de verdeaţă şi de spaţii deschise.
Mai multe articole despre:
energie Florida oraş verde ecologic regenerabil solară