MENIU

Preşedinţia va contesta decizia Curţii de Apel în cazul decoraţiei lui Corneliu Vadim Tudor

Foto: NewsIn

Administraţia Prezidenţială va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Curţii de Apel prin care i se dădea câştig de cauză lui Corneliu Vadim Tudor, în procesul în care liderul PRM a contestat decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-i retrage decoraţia \"Steaua României\".

"Decizia Curţii de Apel nu este definitivă. Vom apela la căile de atac legale, vom face recurs la Înalta Curte", a precizat, pentru NewsIn, consilierul prezidenţial Ştefan Deaconu.

Corneliu Vadim Tudor a afirmat, vinerea trecută, că a câştigat procesul împotriva deciziei lui Traian Băsescu de a-i retrage decoraţia "Steaua României", preşedintele PRM citând din Constituţie faptul că o decoraţie poate fi retrasă doar de şeful de stat care a decernat-o, în acest caz, Ion Iliescu.

"Ieri, (- joi n.r.) la Curtea de Apel Bucureşti, am câştigat procesul împotriva lui Traian Băsescu care încercase să îmi retragă decoraţia Steaua României. Nu are voie să retragă o decoraţie decât acel şef de stat care a decernat-o. Ori, eu am primit-o în decembrie 2004, de la Ion Iliescu. Prin urmare, am câştigat acest proces", a afirmat preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Procesul dintre liderul PRM şi Administraţia Prezidenţială a debutat în iunie 2007, la scurt timp după decizia de retragere a medaliei "Steaua României" conferită lui Vadim Tudor, în 2004, de către fostul şef al statului, Ion Iliescu.

Preşedintele României Traian Băsescu i-a retras liderului PRM această distincţie, la sfâşitul lunii mai 2007, în urma scandalului declanşat cu ocazia condamnării comunismului, în şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului.