MENIU

Preşedintele PNL îi va scrie şefului Comisiei Europene despre problema crizei economice

FOTO: NewsIn

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că se va adresa preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, printr-o scrisoare, în legătură cu măsurile care trebuie luate la nivel european pentru ca noile state membre, "mai vulnerabile în faţa crizei", să fie ajutate.

"Am să trimit, probabil că mâine (marţi, n.r.), o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care îi voi solicita să acorde toată atenţia necesară măsurilor care vor trebui gândite la nivelul UE, astfel încât noile state membre, care sunt cele mai vulnerabile în faţa crizei, să fie ajutate în baza principiului solidarităţii care funcţionează la nivelul UE", a declarat Tăriceanu.

În acest context, liderul opoziţiei a spus că PNL a cerut o dezbatere în Parlament, pe 10 martie, în prezenţa primului-ministru Emil Boc, cu intenţia de a-i solicita prezentarea unui program anticriză coerent. În opinia lui Tăriceanu, este "inacceptabil" că nu există un astfel de plan discutat de Guvern şi că nu au avut loc discuţii în Legislativ pe acest subiect cu ocazia dezbaterii bugetului.