MENIU

Poliţiştii din toată ţara au protestat pentru a treia zi consecutiv

FOTO: RTV
Pentru a treia zi consecutiv, poliţiştii ies astăzi în stradă. În Capitală, aproape 500 de poliţişti sunt aşteptaţi în faţa Guvernului.

Pentru a treia zi consecutiv, poliţiştii au ieşit în stradă. În Capitală, aproape 500 de poliţişti s-au strâns în faţa Guvernului cerând să primească în continuare bani de chirie şi să le fie achitate orele suplimentare. Poliţiştii au cerut să se facă şi angajări suplimentare, pentru că nu sunt oameni destui în sistem.

Potrivit secretarului general al SNPPC, Toader Paraschiv, principalele revendicări ale poliţiştilor sunt: asigurarea fondurilor necesare funcţionării autovehiculelor, încadrarea de urgenţă a absolvenţilor de Poliţie pe cele 8.000 de posturi libere din sistem şi acordarea de bani pentru plata orelor suplimentare, decontarea diurnei, a chiriei şi a echipamentelor.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual a făcut un calcul în privinţa orelor suplimentare prestate în perioada 1 ianuarie-15 martie 2009. Cifrele sunt halucinante: peste 500.000 de ore pe care angajatii ministerului şi le-au petrecut la muncă peste program. Doar 150.000 dintre ele au fost recuperate.

Citeşte şi Poliţiştii ameninţă că vor opri programul de lucru timp de 24 de ore

Mai multe articole despre:
grevă poliţişti guvern SNPPC