MENIU

Poliţiştii buzoieni au reţinut şapte persoane care se ocupau cu traficul de arme de vânătoare

Foto: yle.fi

Poliţiştii buzoieni au reţinut şapte persoane care se ocupau cu traficul illegal de arme de vânătoare, pe care le procurau din străinătate.

În numai trei zile, au fost recuperate şase arme deţinute şi valorificate de suspecţi. Din datele obţinute, poliţiştii au ajuns la concluzia că armele ar fi fost procurate de peste graniţă, pentru că seriile nu figurează în baza de date a Poliţiei Române şi nici nu sunt înregistratate la furturi.

În baza datelor obţinute la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea a şapte persoane suspectate ca având preocupări în domeniul procurării de arme şi valorificării acestora fără respectarea cadrului legal. Activităţile de monitorizare şi documentare s-au concretizat în noaptea de 21 octombrie, prin prinderea în flagrant, pe raza comunei Vadu-Paşii, a trei tineri, doi de 24 de ani, respectiv un localnic şi un buzoian, şi unul în vârstă de 22 de ani din Vadu-Paşii, care se deplasau cu un autoturism către comuna Săgeata, cu intenţia de a vinde o armă unui bărbat din această localitate.

Cei trei au încercat să fugă de echipajul Poliţiei, însă au fost blocaţi imediat. În habitaclul autoturismului au fost găsite trei arme letale cu ţeavă lungă, respectiv o armă semiautomată cu o ţeavă calibru 22 milimetri, de provenienţă americană, o armă cu două ţevi, de provenienţă spaniolă şi o armă cu două ţevi, ghintuite, de provenienţă americană, de calibru 6,2 milimetri, cu lunetă.

Toate armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, autoturismul a fost indisponibilizat, iar tinerii au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, poliţiştii luând împotriva lor măsura reţinerii pentru comiterea infracţiunii de "nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", niciunul nefiind autorizat să deţină ori să folosească arme.
Mai multe articole despre:
poliţişti trafic arme Buzău vânătoare