MENIU

Politicienii s-au sesizat la propunerea care vizează prostituţia şi drogurile

Foto: riport.ro

Raportul Comisiei prezidenţiale care propune dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial este un gest "penibil", iar autorii textului respectiv "au vrut să-i dea dreptate Elenei Băsescu şi să îi aducă un elogiu preşedintelui Băsescu". Afirmaţiile au fost făcute de social-democartul Nicolae Bănicioiu. Vezi cum au reacţionat politicienii români după cirirea raportului comisiei prezidenţiale.

Marton Arpad (UDMR) s-a arătat mirat că un Raport pe care l-ar fi aşteptat legat de problemele demografice se ocupă de chestiunea drogurilor şi a prostituţiei. Totuşi, el a explicat că deja s-au introdus prevederi noi în Codul Penal privind dezincriminarea prostituţiei.

Cât priveşte dezincriminarea consumului de drogurilor, Marton Arpad a precizat că, în ţările europene, există discuţii cu privire la drogurile uşoare. Pe de altă parte, a mai spus el, în privinţa drogurilor apare şi problema tratării celor dependenţi în condiţiile în care consumul se pedepseşte. Astfel, Marton a explicat că cineva care este dependent va apela mult mai greu la tratament dacă ştie că poate fi acuzat ulterior. 

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, în replică la Raportul Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice, că i se pare complet absurdă activitatea din ultima vreme de la Cotroceni, pe care a calificat-o prin zicala "Ţara arde şi baba se piaptănă". 

"Mi se pare complet absurd tot ce se întâmplă în ultima perioadă la Cotroceni", a încheiat Orban.

Şi, nu în ulitmul rând, fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, a declarat, la sfârşitul lunii mai, că ar fi de acord cu legalizarea drogurilor uşoare. Ulterior, "analizând" mai bine situaţia în care s-a pus şi-a voalat declaraţie iniţială, concluzionând: "Eu nu fumez, nu beau cafea. E ceva atât de delicat să îmi dau eu cu părerea. Decizia mea va fi şi cea a Partidului Popular European, dacă voi ajunge în Parlamentul European".

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice şi-a prezentat, marţi, la Palatul Cotroceni, raportul intitulat "Riscuri şi inechităţi sociale în România", în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

Raportul atrage atenţia asupra faptului că resursa umană din zona politicilor sociale a fost adesea de slabă calitate în structurile administraţiei locale, iar la vârf, la nivelul ministerelor, agenţiilor, direcţiilor, decidenţii s-au schimbat continuu, pe criterii politice, şi nu de competenţă.

Citeşte şi...