MENIU

Politicieni de Cartoon Network. Vezi aici cu ce personaje de desene animate se aseamănă politicienii români

Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro

Orice asemănare a politicienilor din lumea reală cu personajele de desene animate descrise mai jos nu este întâmplătoare. Te uiţi puţin la Mircea Geoană şi puţin la măgarul din „Shrek“, un gând vesel ţi-o şi ia pe dinainte. Îl vezi pe Porky Pig cum îşi numără ouăle de sub găini, parcă e Adrian Năstase în ograda din Zambaccian. De trăsăturile pe care Crin Antonescu le are în comun cu Chucky, păpuşa ucigaşă, ce să mai zici? Chiar şi în partid i-au adus acestuia o poreclă cu ochi albaştri.

Măgarul din „Shrek“ - Mircea Geoană

Prieten cu forţa al lui Shrek, Măgarului îi place să cânte şi să sporovăiască, ceea ce îi enervează la culme pe cei din jur, e lipsit de tact, n-are pic de răbdare şi nu se poate concentra multă vreme. Adoră prăjiturile aşa cum şi Mircea Geoană adoră plăcinţelele soacrei, arătându-se într-un rând dispus să-i ofere din ele şi lui Traian Băsescu. Deşi tovarăşii lui râd de el şi nu-i dau nici o şansă, Măgarul ajunge până la urmă unde şi-a propus. E şi naiv - într-un episod nu ştia cum sunt concepuţi copiii, deşi avea el însuşi copii -, aşa încât i s-ar putea potrivi şi lui calificativul pe care Ion Iliescu i l-a acordat odinioară lui Mircea Geoană: prostănac.

Chucky, păpuşa ucigaşă - Crin Antonescu

Dacă s-ar fi făcut şi după chipul vedetei Crin Antonescu o păpuşă, aşa cum s-au făcut şi pentru Britney Spears şi Oana Zăvoranu, Chucky ar fi fost aceasta. Nu doar că seamănă izbitor, ci îi mai leagă şi un trecut liniştit, de vitrină. Crin Antonescu a fost până să intre în politică muzeograf, Chucky stătea cuminte pe un raft în magazin până când cineva să fie atât de nechibzuit să-l cumpere, să-l aducă cu încredere acasă şi să dezlănţuie bestia din el. De altfel, politicianul a fost poreclit Chucky de colegii de partid, întrucât se spune despre el că te ucide cu zâmbetul pe buze.


Catwoman - Elena Udrea

Ca şi Elena Udrea, Catwoman, personajul de condiţie negativă care l-a sedus pe Batman, e îndrăgostită de bijuterii şi e dispusă să cheltuiască oricâtă energie ca să le aibă. Catwoman este la început o biată secretară, care ajunge să îmbrace costumul femeii fatale. Elena Udrea şi-a construit în politică o reputaţie solidă de femeie fatală, dar la ocazii, când îi serveşte scopurilor, nu are nici un scrupul să îmbrace costumul de gospodină şi să croşeteze în direct. Ce o dă de gol este ditai diamantul uitat pe deget.

Citeşte mai mult în Cotidianul