MENIU

Poliţia rutieră din Bârlad are o singură maşină de serviciu, şi aceea împrumutată

Foto: RTV

Poliţiştii din Vaslui îşi fac rondul cu bicicleta sau pe jos! Pentru că nu mai sunt bani de raparaţii şi revizii tehnice, 25 de maşini ale inspectoratului de poliţie stau în garaj. Situaţia cea mai gravă este la Bârlad, unde poliţia rutieră mai are o singură maşină, numai pentru urgenţe. Şi aceea... luată cu împrumut.

În Bârlad, toate cele trei maşini ale serviciului rutier au nevoie de revizie şi inspecţii tehnice. Bani nu sunt, aşa că agenţii rutieri controlează traficul pe jos sau de pe bicicletă.

''Intervenţiile la 112 sunt obligatorii, trebuie să ne deplasăm cu rapiditate, intervenţia noastră suferă'', susţine comisar şef Marinel Gâlcă, din cadrul Poliţiei Bârlad.

Pentru urgenţe, Poliţia Rutieră Bârlad a împrumutat o maşină de la postul comunei Iana.

''Munca de poliţie am învăţat-o pe jos, se poate şi fără maşină, dacă vrei, se poate'', susţine Sorin Munteanu, şef de post Iana. 

La fel de greu o duc şi poliţiştii din celelalte comune şi municipiul Vaslui.

''Sunt 25 de autoturisme, de la posturile comunale şi alte servicii pentru care nu avem fonduri ..necesare reviziei'', a precizat subinspector Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cele 25 de maşini fac parte din ultimul lot de 100 de autoturisme Dacia Logan primit de IPJ Vaslui în 2006. Suma necesară pentru reviziile tehnice se ridică la 25.000 de lei.