MENIU

Polanski lucrează la noul său film în închisoare

Foto: B24fun.ro

Regizorul Roman Polanski finalizează, din închisoarea elveţiană în care este reţinut, ultimul său film, "The Ghost", care urmează să aibă premiera în februarie la Festivalul de Film de la Berlin.

Pentru lucrul la acest proiect, un ajutor semnificativ vine din partea prietenului şi colegului său Robert Harris, scenarist la "The Ghost". Acesta a anunţat că Polanski îi dă indicaţii legate de coloana sonoră a filmului compozitorului Alexandre Desplat, cunoscut pentru muzica din "The Queen" şi "The Curious Case of Benjamin Button".

"Chiar dacă este închis, Polanski poate comunica şi îşi poate face cunoscută dorinţa despre cum trebuie să arate filmul. Rămâne de văzut dacă filmul se va ridica peste circumstanţele în care se află regizorul. Vom testa până unde merg limitele maximei că nu există publicitate negativă", spune Harris.

Editarea filmului, care îl are ca protagonist pe Pierce Brosnan în rolul unui premier britanic acuzat de crime de război, se terminase chiar în ziua arestării lui Polanski, pe 26 septembrie, la 31 de ani după acuzarea sa de viol asupra unei minore.

Roman Polanski a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale ilegale în 1977, este azi o mamă de 45 de ani, care a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.

Arestat în urma plângerilor părinţilor Samanthei, cineastul, în vârstă de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relaţii sexuale ilegale" şi a petrecut o lună şi jumătate în închisoare. La sfârşitul lunii februarie 1978, Polanski a plecat spre Europa, unde locuieşte de atunci.