MENIU

Ploi şi vânt puternic, joi dimineaţă, în nouă judeţe din sud vestul şi centrul ţării

Foto: http://forum.softpedia.com/foto/images/fotos/cu-pletele-n-vant-5050.jpg

Slabe speranţe să fi zărit soarele joi şi la fel de mici sunt şi în zilele următoare. Căci, deşi ciclonul mediteranean, în nuanţe de verde-gălbui, care ne-a adus precipitaţii şi vânt, se îndepărtează de teritoriul nostru, în următoarele zile, un nou cilcon, tot dinspre Mediteraneană, va ajunge la noi.

Dar, dacă miercuri şi joi, precipitaţiile au adus şi 50 de litri pe metru pătrat în zona montană, şi 25-30 de litri pe metru pătrat în oraşe precum Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Câmpu Lung sau Curtea de Argeş, în următoarele zile, se aşteaptă ca precipitaţiile să nu mai atingă astfel de cote. Chiar şi vântul spre sfârşitul săptămânii acesteia, începutul săptămânii viitoare, se mai domoleşte.

Dar, deocamdată, în oraşe precum Timişoara, Craiova, Feteşti, Constanţa şi Galaţi, vor avea de-a face cu rafale şi de 70 de km pe oră, în timp ce la munte, vântul poate atinge chiar şi 90 de km pe oră. Dar măcar temperatura aerului se menţine la înălţime, chiar peste normă, dacă ne gândim că săptămâna viitoare ne va aduce chiar şi 15 grade Celsius la amiază.

Mai multe articole despre:
ploi vânt Rafale