MENIU

Plasture cu micro-ace, în loc de injecţii dureroase

Foto: lastingimpressions.com dailymail.co.uk
Foto: lastingimpressions.com dailymail.co.uk

Un plasture special ar putea înlocui acele de seringă. Acest plasture este invenţia perfectă pentru cei care au fobie de ace sau de injecţii şi poate să pună capăt fricii de durere cauzată de injecţia obişnuită, susțin cercetătorii americani.

Oamenii de ştiinţă de la Institute of Technology din Atlanta au creat un dispozitiv sub forma unui plasture pe care sunt ataşate o mulţime de ace minuscule, fiecare măsurând mai puțin de milimetru.

Aplicate pe piele, acele de pe plasture pot pătrunde destul de adânc în piele, astfel încât medicamentul să fie injectat, dar pacientul să scape de senzațiile de durere provocate de injecțiile obișnuite deoarece acele de pe plasture sunt suficient de scurte pentru a nu atinge nervii care provoacă senzația de durere.

Cercetătorii spun că plasturele le-ar putea fi extrem de util persoanelor care suferă de degenerescenţă maculară, o afecţiune a ochiului care provoacă orbirea. Boala apare la persoanele vârstnice şi necesită injecţii lunare chiar în ochi.

Plasturele cu micro-ace poate fi revoluţionar, spun cercetătorii: "Scopul nostru este să scăpăm de nevoia de ace hipodermice şi să le înlocuim cu cu un plasture care poate fi folosit chiar de către pacient. Dacă ajungem la ceva atât de simplu precum aplicarea unui plasture, oamenii vor putea să-şi administreze  medicamentele singuri", afirmă Dr. Mark Prausnitz de la Institutul Tehnologic din Atlanta.

 



Primele teste pe oameni ar putea începe chiar de anul viitor, conform conferinţei anuale a Societăţii de Chimie Americane.

"Deşi probabil la început va fi folosit numai în clinici, viziunea noastră este să avem un plasture cu vaccin anti-gripal. Aşa că, în loc să-ţi faci programare la medic pentru un vaccin anti-gripal, poţi să-l iei direct din farmacie sau chiar să-l primeşti prin poştă şi să ţi-l aplici singur. Suntem de părere că numărul persoanelor vaccinate ar creşte considerabil deoarece e mult mai simplu", a mai spus Prausnitz.

Cercetătorii au administrat vaccinuri anti-gripale şoarecilor utilizând injecţii convenţionale şi plasturele cu micro-ace. S-a arătat că prin ambele metode s-a produs acelaşi număr de anticorpi imuni. Şi la alte teste, corpul animalelor a avut reacţii mai bune cu acest plasture.

 

Mai multe articole despre:
invenţie fobie plasture ace