MENIU

Pisicile controlează oamenii prin tors

Foto: wiresmash.com

Am devenit imuni la mieunatul plângăcios, la ochii trişti şi la atingerea uşoară a lăbuţei. Dar pisicile sunt mai inteligente şi au găsit o altă metodă de a ne controla: torc!

Oamenii de ştiinţă au descoperit că micuţele feline pot obţine ce vor de la stăpânii lor folosind un tors special, ce nu poate fi ignorat de creierul uman.

Mesajele subliminale de genul "hrăneşte-mă" sunt deghizate într-un tors normal "mulţumit", dar care are elemente de înaltă tonalitate, cu efectul unui plâns de bebeluş.

Psihologul dr. Karen McComb a realizat un studiu la Universitatea Sussex, întrucât pisica ei Pepo o trezea în fiecare dimineaţă torcând.

"M-am întrebat de ce acest tors este aşa enervant şi de ce nu pot să îl ignor. Vorbind cu alţi stăpâni de pisici, am aflat că şi altele aveau acelaşi comportament", a declarat psihologul.

Dr. McComb i-a rugat pe stăpâni să înregistreze torsul a 10 pisici înfometate şi a 10 pisici hrănite recent, apoi a rugat 50 de voluntari să asculte înregistrările şi să spună care sunt cele mai enervante.

Voluntarii au spus că torsul pisicilor nehrănite era mult mai neplăcut. Dr. McComb a descoperit că acest tip de tors conţine elemente de înaltă tonalitate. Acest tors este mai intens şi poate fi mai zgomotos.

"Nu toate pisicile îl folosesc, ci mai ales cele foarte apropiate de stăpânii lor. Torsul acesta poate dura ore întregi şi te poate epuiza", a spus psihologul.

Ea a mai spus că pisica ce miaună are şanse doar să fie dată afară din cameră, dar o pisică ce toarce îl impresionează pe proprietar şi primeşte mâncare mai repede.

Mai multe articole despre:
control studiu pisică tors impresionant mieunat