MENIU

Phenianul a testat o nouă rachetă cu rază scurtă de acţiune

Foto: RTV

Coreea de Nord, care a testat deja mai multe rachete la începutul acestei săptămâni după un test nuclear efectuat luni, a testat vineri o rachetă cu rază scurtă de acţiune, a informat agenţia Yonhap, relatează AFP.

Miercuri, Coreea de Nord a procedat la un nou tir de rachetă cu rază scurtă de acţiune, al şaselea în trei zile.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune în Marea Galbenă, a anunţat miercuri agenţia sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală.

Luni, Coreea de Nord procedase la un prim tir de trei rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune, în aceeaşi zi în care anunţase un test nuclear subteran condamnat de comunitatea internaţională şi de Consiliul de Securitate al ONU. Marţi, regimul de la Phenian a mai lansat două rachete, potrivit Yonhap. Rachetele lansate luni şi marţi aveau o rază de acţiune de 130 de kilometri.

Coreea de Nord a procedat la mai multe teste de rachetă în Marea Galbenă şi Marea Japoniei în ultimii ani, adesea în perioade de tensiune regională. Acest al şaselea tir intervine în contextul în care Consiliul de Securitate pregăteşte o rezoluţie ce va conţine noi sancţiuni la adresa regimului comunist de la Phenian.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord rachetă Phenian