MENIU

Pericol de accidente pe mai multe drumuri din ţară, din cauza poleiului

Pericol de accidente pe drumurile din ţară, din cauza poleiului

Mai multe maşini s-au tamponat în această dimineaţă pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, din cauza poleiului.

Nu au fost persoane rănite grav. Potrivit Poliţiei rutiere, cea mai periculoasă zonă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti este cea cuprinsă între kilometrii 40-70.

Nu este singurul drum cu probleme din ţară.

\'\'Sunt probleme pe majoritatea drumurilor din sudul ţării. Cele mai afectate sunt judeţele Mehedinţi, Giurgiu, Dolj, Ilfov şi Dâmboviţa\'\', a precizat cms. Laurenţiu Dicu, inspector Infotrafic.

Pentru evitarea unor situaţii deosebite, Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto ca la întâlnirea unor porţiuni de drum alunecos din cauza poleiului să oprească imediat cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, dacă este posibil chiar în afara părţii carosabile, să pună în funcţiune luminile de avarie, să anunţe autorităţile despre situaţia ivită sunând la numărul unic de urgenţă 112 şi să rămână în maşină până când lucrătorii de la drumuri vor reuşi îndepărtarea stării de pericol. În cazul autostrăzilor, oprirea trebuie să se facă pe banda întâi, cu punerea în funcţiune a luminilor de avarie, lăsând libere banda a doua (cea de lângă axul autostrăzii) şi banda de urgenţă.

Mai multe articole despre:
autostradă accident drumuri polei