MENIU

Pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, băncile taie din dobânzile la credite

Foto: RTV

Băncile au început să scadă dobânzile la credite! Şi asta pentru că tot mai puţini oameni se împrumută din vina condiţiilor aspre. Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, în februarie au fost acordate cu 0,7 la sută mai puţine credite decât în ianuarie.

Banca Transilvania a redus, săptămâna trecută, dobânzile la creditele în lei cu până la 2 puncte procentuale, ajungând la o valoare de 15,5%. Nici Banca Românească nu s-a lăsat mai prejos şi a redus dobânzile la creditele ipotecare în valută cu până la 1,67 de puncte procentuale.

Aşa că noua valoare a dobânzii pentru împrumuturile în euro este de 9,65%, faţă de 11,33% până în prezent. Printre instituţiile de credit care au tăiat din dobânzi se numără şi Garanti Bank, care a micşorat rata dobânzii cu 2,5 -3 puncte procentuale la euro.

Noua valoare a ratei dobânzii este de 9,96 la sută la creditul pentru locuinţe şi 12,9 la sută pentru creditul de consum fără garanţii. Analiştii din piaţa spun că tot mai multe bănci vor micşora dobânzile la creditele acordate.

Mai multe articole despre:
bănci credite dobânzi rate clienţi condiţii valoare