MENIU

Pensiunile din Sibiel sunt cele mai căutate din toată Mărginimea Sibiului

FOTO: RTV

Ce poate fi mai potrivit pentru o vacanţă decât câteva zile de linişte, într-o zonă cu aer curat şi peisaje mirifice, oameni primitori şi tradiţii păstrate ca pe vremea străbunicilor. Mărginimea Sibiului este cu siguranţă una dintre zonele care se potrivesc întocmai unei astfel de descrieri. Chiar şi un weekend petrecut în Mărginimea Sibiului vă asigură doza de relaxare de care aveţi nevoie. Iar de liniştea din Mărginime au auzit şi stăinii care vin buluc în fiecare an. Colegii noştri Andrei Cojocaru şi Daniel Dascălu s-au întâlnit cu un grup de turşti de peste hotare.

Unul din locurile cele mai căutate din Mărginimea Sibiullui este satul Sibiel, plin de pensiuni primitoare, mereu puse la punct. Aici vin, în fiecare an, mii de turişti din întreaga lume. Caută un loc unde tradiţiile sunt respectate ca la carte şi în Marginime îl găsesc întotdeauna.

Şi cum să nu te simţi bine la Sibiel când fiecare pensiune e cu porţile larg deschise să-şi primească oaspeţii. Şi nu oricum, ci cu inima deschisă şi mereu cu o masă bogată de pe care nu lipsesc slană cu ceapă, brânza proaspătă şi tradiţionala pălincă.

Iar după o masă copioasă, urmează o plimbare prin împrejurimi. Numai aşa putem să cunoaştem cum se cuvine zona. Ne alăturăm şi noi grupului de turişti străini şi ne înghesuim în căruţa şi aşa plină până la refuz. Odată ajunşi în mijlocul satului, se încinge o horă căreia cu greu îi poţi rezista. Străinii sunt invitaţi la o lecţie de joc românesc.

În faţa unei asemenea demonstraţii de talent şi iscusinţă nici cei mai umblaţi turişti nu rezistă. 

La Sibiel găsiţi cele mai bune oferte de cazare deaorece agroturismul este deja o tradiţie pentru localnici. De altfel, aici au apărut printre primele pensiuni din ţară, cu zeci de ani în urmă.

Dacă ajungeţi la Sibiel trebuie să vedeţi neapărat cea mai mare colecţie de icoane pe sticlă din Europa. Se află la muzeul profesorului „Zosim Oancea” pe care il găsiţi în centrul satului. Colecţia adună peste 600 de icoane din toate zonele ţării şi este admirată în fiecare an de toţi turiştii care ajung in Mărginime.

Mai multe articole despre:
pensiuni Sibiu Mărginimea Sibiului