MENIU

PD-L a închiriat Sala Palatului două sâmbete, pentru lansarea lui Traian Băsescu

Foto: gardianul.ro
V. Blaga: Părerea mea este că, dacă Băsescu îşi va anunţa candidatura, o va face mai devreme

PD-L a închiriat Sala Palatului pentru 10 octombrie şi pentru 17 octombrie, au declarat pentru "Gardianul" surse din partid. Demersul PD-L de închiriere în două date diferite, cu costurile aferente, a Sălii Palatului se datorează faptului că Traian Băsescu nu le-a spus nici măcar democrat-liberalilor data precisă în care urmează să-şi anunţe candidatura. Motivul oficial al închirierii sălii este Conferinţa Naţională a PD-L, la care sunt aşteptati 6.000 de invitaţi din ţară şi străinatăte.

Informaţia a fost confirmată, pentru Realitatea TV, de secretarul general al PD-L, Vasile Blaga. 

"Este adevărat ca am reţinut Sala Palatului şi pentru data de 10 şi pentru data de 17, şi asta ţine şi de tactica pe care noi o vom adopta în această perioadă. Iniţial, ne gândeam la data de 10, dar între timp a venit şi propunerea preşedintelui pentru Parlament unicamerial şi atunci ne-am gândit că putem iniţia inclusiv campanie pentru susţinerea referendumului respectiv, şi de aici 10 sau 17...", a explicat Vasile Blaga.

În opinia secretarului general, Traian Băsescu îşi va lansa candidatura mai devreme de această perioadă.

Iniţial, scriu jurnaliştii de la, lansarea candidatului PD-L urma să aibă loc pe 1 octombrie. Însă preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, a amânat anunţul, aşteptând, conform aceloraşi surse, intrarea oficială în cursa electorală a lui Sorin Oprescu şi Mircea Geoană.