MENIU

Patru adolescenţi americani sunt suspectaţi că intenţionau să-şi ucidă colegi de şcoală

Foto: flickr.com

Patru adolescenţi au fost arestaţi în Salem, nord-vestul Statelor Unite, fiind suspectaţui că intenţionau să comită atacuri în şcolile lor, au anunţat vineri forţele de ordine.

Potrivit biroului de poliţie din regiunea Marion, cei patru suspecţi - în vârstă de 13 sau 14 ani - sunt suspectaţi de "asociere în scopuri infracţionale în vederea comiterii de crime". Arestaţi joi, ei vor fi prezentaţi luni dimineaţă unui judecător din Salem.

Poliţia a spus că a acţionat în urma unei "alerte". "Au fost găsite informaţii împărtăşite între suspecţi, care indicau o posibilă asociere infracţională pentru uciderea de elevi şi angajaţi" într-un colegiu şi un liceu, potrivit poliţiei.
Acest anunţ intervine înainte de marcarea a zece ani de la crimele din Littleton, când doi adolescenţi au ucis 12 elevi şi un profesor în liceul din Columbine, înainte de a se sinucide.
Paisprezece persoane au murit vineri când un bărbat a intrat în sediul unei asociaţii pentru imigranţi din nord-estul Statelor Unite şi a deschis focul. Preşedintele Barack Obama s-a declarat "bulversat şi profund îndurerat" de această dramă. "Atacul de astăzi este un nou eveniment ce ne reaminteşte că trebuie să facem ceva pentru a opri violenţa din ţara noastră", a spus asociaţia Brady Campaign, care luptă împotriva vînzării de arme de foc. "Circa 30.000 de persoane mor anual în SUA din cauza violenţei cu arme de foc", potrivit comunicatului.
Mai multe articole despre:
şcoală atac Statele Unite adolescenţi