Parlamentarii au continuat miercuri dezbaterile asupra bugetului pe 2009
Război al nervilor în parlament pe tema bugetului de stat! Aleşii aproape au făcut noapte albă in sala de plen la dezbaterea proiectului, în condiţiile în care nici PNL nu a renunţat să-şi susţină amendamentele, nici parlamentarii Puterii nu au vrut să cedeze si să voteze vreunul. Aşa că şedinţa a durat mai bine de 15 ore şi s-a încheiat la 1 noaptea. Discuţiile vor fi reluate în această dimineaţă, de la ora 9.
Emil Boc l-a acuzat marţi pe fostul premier Tăriceanu de cheltuieli inutile.
"La fiecare 100 lei produşi, Guvernul a cheltuit 105 fără să investească nimic, iar banii au fost daţi pentru bunuri de lux inutile", a afirmat actualul premier.
Replica fostului premier nu s-a lăsat aşteptată. VEZI VIDEO
"Recomandarea pe care v-o fac eu este să vă luaţi inima în dinţi şi să înghiţiţi câteva broaşte râioase că aţi mai făcut-o şi să luaţi măsurile economice pe care economia le cere. Văd că voi vreţi să fiţi şi cu buzele unse şi cu slănina în pod", a acuzat Tăriceanu.
Bugetul pe 2009, în viziunea lui Boc, asigură o economie stabilizată, nu o ţară datoare
Premierul Emil Boc a declarat marţi, la prezentarea proiectului de buget în Parlament, că dezbaterea pe marginea acestuia va fi una "pe înţelesul tuturor", precizând că banii trebuie cheltuiţi cu răspundere, iar locurile de muncă trebuie menţinute şi înmulţite. Boc a continuat şi marţi şirul criticilor la adresa vechiului Executiv. Citeşte mai mult
Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, în cadrul dezbaterilor parlamentare, proiectul bugetului pe anul 2009 elaborat de cabinetul Boc, caracterizându-l ca fiind "catastrofal", având ca efect "intrarea în recesiune" a economiei româneşti.Citeşte mai mult
Nemulţumiţi de buget
Chiar dacă bugetul pe 2009 mai are doar un pas până la aprobare, există încă mulţi nemulţumiţi de prevederile acestuia. Între ei - profesorii şi funcţionarii publici, care ameninţă cu proteste, dacă nu primesc bani mai mulţi. VEZI VIDEO
Coaliţia guvernamentală promite să dea votul final astăzi, aşa că senatorii şi deputaţii vor lucra în plen până la miezul nopţii.Pentru adoptarea celor două bugete este nevoie de majoritatea parlamentarilor prezenţi, dar nu mai puţin de 119 senatori şi deputaţi. Din acest punct de vedere, PSD şi PD-L nu au emoţii: au împreună 328 de parlamentari.
Există însă şi o ameninţare din interiorul PSD, dar aceasta este minimalizată de liderii de la centru. Nemulţumiţi de banii daţi de guvern bugetelor locale, liderii judeţeni ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, ameninţă că vor retrage sprijinul acelor parlamentari care vor vota bugetul în varianta guvernului.