MENIU

Parcul Natural Apuseni va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene

Foto: wordpress.com

Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles pe 8 octombrie 2009, în cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinaţie turistică de excelenţă a României, alături de alte 21 de destinaţii europene, urmând să beneficieze gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene, potrivit MT.

Ministerul Turismului (MT) precizează că destinaţiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs naţional, organizat de autoritatea de turism din fiecare ţară participantă la proiect, pe baza temei şi a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european.

"În această calitate, Parcul Natural Apuseni va beneficia de la Comisia Europeană de realizarea unui film de prezentare, care va fi difuzat în premieră în cadrul Galei din octombrie. Clipul, cu o durată de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu şi va fi pus gratuit la dispoziţia Administraţiei Parcului Natural Apuseni pentru activităţi de promovare", se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, Parcul Natural Apuseni va fi promovat pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie şi va fi inclus în Reţeaua Destinaţiilor Europene de Excelenţă, care faciliteaza schimbul de experienţă în vederea dezvoltării durabile.

Ministerul Turismului participă pentru a doua oară consecutiv la acest proiect, tema de anul acesta fiind "Turismul şi ariile protejate". La concurs au participat 12 arii potejate din România.

În 2008, destinaţia premiată în cadrul tematicii "Turismul şi patrimoniul cultural imaterial" a fost Depresiunea Horezu.

Proiectul EDEN "European Destinations of Excellence" a fost lansat în 2006 de Unitatea de Turism a Comisiei Europene şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirectionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale, crearea de reţele între participanţii la sectorul turistic.

În acest fel, proiectul urmăreşte în principal să contribuie la creşterea vizibilităţii destinaţiilor turistice durabile mai puţin cunoscute din Europa.