MENIU

Parchetul anunţă expertize balistice şi ştiinţifice pentru a stabili ce poliţist a tras la Brăila

Foto: blogspot.com

Procurorii care instrumentează incidentul produs sâmbătă la Brăila, unde un bărbat a fost împuşcat în cap din greşeală de poliţişti şi a decedat, vor apela la expertize balistice şi ştiinţifice pentru a stabili care dintre poliţişti a tras, au declarat surse juridice.

Anchetatorii au ridicat cinci tuburi de cartuş din perimetrul în care, sâmbătă, poliţiştii angajaţi într-o urmărire au făcut uz de armă şi l-au împuşcat în cap pe unul dintre cei urmăriţi, acesta din urmă decedând duminică, la Spitalul Judeţean din Galaţi.

În misiune erau angrenaţi poliţişti bucureşteni de la Serviciul Urmăriri al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi judiciarişti din structurile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Din primele informaţii, cei care au folosit pistoalele sunt doi poliţişti din Capitală. Pentru a stabili care dintre ei a tras glonţul ucigaş, sunt necesare expertize balistice şi ştiinţifice.

"Sub coordonarea procurorului criminalist, se vor efectua expertize balistice, ştiinţifice, de traiectorie, pentru a stabili arma care a tras glonţul ce l-a rănit mortal pe bărbatul de 30 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, Jenel Şogor.

Deoarece în cauză sunt implicaţi poliţişti, procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, cel care a instrumentat cazul sâmbătă şi duminică, va declina competenţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Procurorul criminalist începuse urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj la poliţist, a victimei incidentului armat - Sorin Pârvu, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, membru al unei grupări infracţionale din oraş.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, el conducea un autoturism Ford Focus pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiul Brăila şi era însoţit de Ionuţ Stoian, de 19 de ani, din Brăila, proprietarul autoturismului şi, în acelaşi timp, fiul liderului grupării infracţionale. Oamenii legii aveau informaţii că în maşină s-ar afla un alt brăilean, Giulian Dumitraşcu, de 33 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare european pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Pentru a-l prinde pe acesta din urmă, poliţiştii au blocat Fordul în trafic, cu autoturismele Poliţiei. Şoferul Fordului, Sorin Pârvu, a lovit două dintre maşinile Poliţiei în încercarea de a fugi, moment în care oamenii legii au deschis focul, mai întâi în plan vertical şi apoi asupra pneurilor Fordului. Unul dintre gloanţe a ricoşat în capul lui Pârvu.

Acesta a fost transportat, în comă de gradul IV, la Spitalul Judeţean din Brăila şi, după câteva ore, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. A supravieţuit operaţiei, însă nu s-a trezit din comă, decedând duminică, la ora 12.25, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Mai multe articole despre:
poliţişti împuşcat procurori Parchet