MENIU

Papa îşi face debutul pe Facebook pentru a-i atrage pe tineri spre Biserică

Foto: REALITATEA.NET

Vaticanul a lansat un nou site ce oferă o aplicaţie numită "Papa se întâlneşte cu voi pe Facebook" şi încă una ce permite tinerilor să urmărească mesajele şi discursurile lui Benedict al XVI-lea pe iPhone şi iPod.

Ziua Comunicaţiilor Mondiale, sărbătorită duminică la Vatican, este consacrată propovăduirii credinţei prin intermediul noilor tehnologii.
"Recunoaştem că o biserică ce nu comunică încetează să fie o biserică", spune monseniorul Paul Tighe, secretarul departamentului de comunicare socială al Vaticanului.

"Mulţi tineri nu mai folosesc în zilele noastre mass-media tradiţionale precum ziarele şi revistele, nici pentru informare, nici pentru divertisment. Ei apelează la o cultură media diferită, iar acesta este efortul nostru de a ne asigura Biserica este prezentă în această cultură", a spus prelatul.

Vizitatorii site-ului www.pope2you.net pot alege "cărţi poştale virtuale" cu fotografii ale Papei şi mesaje ale acestuia special concepute pentru tineri. Noile aplicaţii sunt oferite în prezent în italiană, engleză, spaniolă, franceză şi olandeză. Deşi site-ul are o secţiune prin intermediul căreia Papa este prezent pe Facebook, utilizatorii platformei de socializare nu vor primi mesaje că Papa i-a adăugat în lista sa de prieteni.

Biserica Catolică apelase deja la internet pentru a combate declinul vocaţiei către viaţa religioasă şi scăderea numărului de credincioşi care merg la slujbe. În ianuarie, Papa a devenit una dintre cele mai în vârstă persoane din lume care au propriul canal pe YouTube, www.youtube.com/vaticanit.

Papa, care îşi scrie încă pe hârtie majoritatea discursurilor, în timp ce asistenţii săi se ocupă de prezenţa sa pe internet, a recunoscut că Vaticanul nu foloseşte suficient internetul.

În ianuarie, Papa a spus că, dacă Biserica ar fi folosit mai mult internetul, poate ar fi ştiut că un episcop conservator, a cărui excomunicare a fost anulată, nega de ani de zile Holocaustul. Controversa generată de anularea acestei excomunicări a dăunat imaginii Papei.

Mai multe articole despre:
papa site iphone ipod internet You Tube Facebook Benedict XVI