MENIU

Organizaţiile ecologiste din Braşov au plantat sute de salcâmi

Foto: Realitatea TV

Campania România prinde Rădăcini a stârnit spiritul civic în mai multe colţuri ale ţării. Sute de voluntari au plantat sâmbătă salcâmi în mai multe localităţi. Cei mai fericiţi au fost copiii, care astfel şi-au asigurat un aer mai curat pentru viitor.

În Bistriţa Năsăud voluntarii au plantat aproape zece mii de puieţi în mai multe zone defrişate. Puieţii au fost plantaţi de peste 300 de voluntari de la şcolile din judeţ, dar şi membri ai organizaţiilor ecologice.

Şi în Braşov s-au mobilizat oamenii. La îndemnul unei organizaţii ecologiste, peste 200 de voluntari au plantat o perdea de salcâmi de-a lungul unei şosele.

La Râşnov primăria a hotărât să readucă culoarea în cetate aşa că a plantat câteva mii de trandafiri. Copiii au putut să-şi boteze trandafirii. Autorităţile speră ca astfel Râşnovul, pe vremuri Rosenau, adică "Valea Trandafirilor", îşi va recăpăta renumele de altădată.  

La Uivar, în judeţul Timiş au fost plantaţi 30 de mii de puieţi de stejar şi frasin. La acţiune a participat şi ministrul agriculturii, Ilie Sârbu. Nici Roberta Anastase n-a stat acasă azi, a plantat pini într-un parc din Ploieşti