MENIU

Ordonanţa paşapoartelor electronice, plimbată prin comisiile Senatului

Foto:NewsIn

Ordonanţa de urgenţă privind introducerea paşapoartelor electronice este ţinută pe loc de Comisiile din Senat. Iniţiativa legislativă a fost retrimisă miercuri la comisii, la cererea deputatei PSD Aura Vasile, care a reclamat faptul că raportul asupra actului normativ nu a fost semnat de preşedinţii tuturor Comisiilor sesizate în fond.

Ordonanţa de urgenţă privind introducerea paşapoartelor electronice a mai parcurs o dată drumul pe la comisii. Din cauza lipsei procedurilor, deputata PSD, Aura Vasile, a propus retrimiterea ordonanţei în Senat. "S-a prezentat acelaşi raport ca şi prima dată, de aceea solicit din nou retrimiterea la comisii pentru nerealizarea procedurilor, pentru că o comisie din cele trei nu a semnat raportul. Nici nu este explicit scris câţi deputaţi au votat pentru raport, din total", a susţinut Vasile. Solicitarea de retrimitere la Comisie a fost adoptată cu 99 voturi favorabile şi 46 "împotrivă".

Liberalul Mihăiţă Calimente a declarat că preşedintele Comisiei pentru drepturile omului Nicolae Păun nu a semnat raportul, considerând că nu s-a întrunit cvorumul necesar în cadrul şedinţei pentru adoptarea documentului. Deputatul PNL a adăugat că votul majoritar al comisiilor a fost favorabil raportului, dar că nu se doreşte adoptarea proiectului pentru că nu există bani pentru implementarea programului de introducere a paşapoartelor electronice. 

"Am înţeles de la reprezentanţii MAI, că pentru implementarea acestui program nu sunt bani. Deci nu sunt bani şi dorim să mai ţinem în rezervă proiectul, până când vor fi banii necesari, e vorba de aproximativ  45 de milioane de euro", a spus Calimente.